Waldorf aan de Werf

Dialoogsessies Slavernijverleden #1: Jamilah Blom te gast

De eerste van drie dialogen om ons slavernijverleden en zijn doorwerking in het heden te bespreken en een plek te geven. Op 1 juli 2021 is het 148 jaar geleden dat de Transatlantische Slavernij in 1873 – 10 jaar na de officiële afschaffing – daadwerkelijk werd afgeschaft. Jaarlijks wordt deze dag in Suriname en Nederland gevierd met Keti Koti (Gebroken Ketenen in Sranantongo). Een feestelijke aangelegenheid, maar ook een moment van bezinning en herdenking. In aanloop naar dit jaarlijkse moment, gaan we in drie dialoogsessies in gesprek over dit gedeelde verleden en de doorwerking ervan in onze maatschappij vandaag de dag. Zit onze geschiedenis de toekomst van velen in de weg? Kan je uitsluiting en racisme herkennen als je het zelf nooit hebt ervaren?